RSS

Monthly Archives: October 2012

Speech Contest Battle Round Part 2+3

In brief,here’s the result:

7B

1st : Trie
2nd : Rio
3rd : Vini

7A

1st : Melda
2nd : Karina
3rd : Caca

Congratulation 😉 Tomorrow, don’t forget to submit the text at 1 o’clock pm 😉

Oct, 30 2012, 5:29pm

 
2 Comments

Posted by on October 30, 2012 in Flame of Campus

 

Tags:

Speech Contest Battle Round Part 1

Finally, the first round already done. Becoming first might not always be good, but at least you’ve done an incredible performance. Congratulation. There are 24 Students who become the judges from the second grade. Thanks a lot ;). Here’s the brief result:

Congrats for the winner:

1st                 : Gilang Hrisuddin Putra               Score 5.945

2nd                : Arip Suhendra                            Score 5.845

3rd            : Karlina                                        Score 5.764

Tomorrow, we’ll meet for the briefing for the next round 😉

Oct, 29 2012, 7:49pm

 
6 Comments

Posted by on October 29, 2012 in Flame of Campus

 

Tags:

What Goes Around, Comes Around…

10 days. What an amazing moment I had. At first I thought I would spend boring days, but I was wrong. I have two wonderful sisters who accompany me, especially the little one who I spent my time with more than anyone here. Watching movies together, reading book together, discussing many silly subjects, awesome. I have a wonderful mother who tried her best to do special cook for me, her amazing food – irreplaceable :’). I have an amazing dad with his care with my condition, and in the last day he bought me also sandals, hoho.. “sendalnya udah jelek gitu pik,pake yang ini ajaa” :’)

My fiancé who always gave her best care – even with no-time-to-meet by this ‘karantina’, I can see you clearly with my heart, dear :’) Her parents who also came here gave their best support, huge thanks :D. Uda + Enna who put their best effort to find my house, hehe.. And also their amazing book, Grimm Stories, and I should learn again how to read in Germany :’) danke..

I had wonderful time. I really enjoyed it. Even I should sleep in ‘special bed’ with ‘special pillow and blanket’, I should use only one ‘special towel’, I do love them all. Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on October 29, 2012 in Flame of Family, Flame of Thought

 

Tags: ,

The Big 16 of X Factor US Season 2

Hmn.. This is my first time for following this kind of talent show. At first – it was just because Britney Spears became one of the judges. But then, I saw many people were fighting for their dreams, I saw that ‘5 minutes’ can change your future, I saw willing, effort, and talent cannot be separated.

Konsep acaranya mungkin ‘sedikit’ berbeda sama American Idol ataupun talent lain. Di sini, setiap peserta terbagi jadi 4 kelompok, dengan masing” coatch. Bisa dibilang mirip The Voice. *siapa mirip siapa? Hmn.. Di season 2 versi US ini, ada 4 kelompok yang berbeda sama taun kemaren. Teens (below 18) belongs to Britney Spears, Young Adult (18-25) belongs to Demi Lovano, Over 25’ belongs to L.A. Reid, and Groups belongs to Simon Cowell. And today, it’s officially announced The Big 16. Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on October 25, 2012 in Flame of Movie, Flame of Thought

 

Tags:

Grimm Brothers’ Tales

Grimm Brothers, Jacob dan Wilhelm, adalah dua  bersaudara berkebangsaan Jerman yang mengumpulkan dongeng-dongeng yang tersebar saat itu. Terjadi salah kaprah ketika beberapa orang menganggap mereka merupakan pembuat cerita itu sendiri, padahal mereka hanya mengumpulkan cerita-cerita yang tersebar secara turun menurun tanpa manuskrip yang tertulis jelas.

Jacob lahir pada tahun 1785, dan Wilhelm lahir satu tahun setelahnya. Mereka adalah cendikiawan yang menghabiskan waktunya untuk melakukan penelitian. Ayah mereka, Philipp Wilhelm Grimm, adalah seorang pengacara yang sudah meninggal ketika mereka masih anak-anak. Ibu mereka, Dorothea Grimm meninginakan kedua anaknya mengikuti jejak sang ayah sehingga menyekolahkannya di University of Marburg.

Tahun 1806, mereka mulai mengumpulkan dongeng-dongeng rakyat Jerman. Pada tahun 1810, Grimm menyusun manuskrip cerita-cerita tersebut dan menerbitkan kumpulan cerita pertamanya tahun 1812. Kumpulan cerita pertama terdiri dari 86 cerita dengan judul Kinder- und Hausmarchen atau Dongeng-Dongeng Anak-Anak dan Rumah Tangga. Tahun 1814, mereka menerbitkan kumpulkan cerita kedua dengan 70 cerita tambahan di dalamnya. Pada tahun 1857, revisi volume ke-7 berisi 210 cerita. Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on October 25, 2012 in Flame of Book, Flame of Movie

 

Tags: ,

Just for Laughs

Saya termasuk orang yang teramat sangat sulit ketawa untuk hal” yang berbau komedi. Buku” genre komedi kaya My Stupid Boss pun paling bikin senyum”.. Ya iya lah, jangan bandingkan buku sama tontonan audio visual.. Tapi tontonan yang bisa bikin ngakak juga jarang banget, apa ya? Yang ada malah terkesan norak, garing, ga banget pokonya..

Tapi ini beda..

Subuh” sahur bareng sekeluarga, nonton channel Universal, eh – ada Just for Laughs.. Just For Laughs Gags itu  acara komedi bisu Kanada yang dibuat oleh grup Just For Laughs. Acara ini menampilkan orang-orang yang dijebak dalam berbagai situasi aneh oleh para aktor sementara sebuah kamera tersembunyi merekam reaksi mereka. Acara ini tidak berisi suara apa pun, kecuali efek suara, tawa, dan musik. Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on October 25, 2012 in Flame of Movie, Flame of Thought

 

In Time

Really wanted to watch it on the big screen – but what could I do when the time was running out? :’) Fortunately, my dear baby big brother *saking lebay-nya, hoho, Uda Rahli came to my place tonight, not only brought me two big box of martabak, but also gave me several movies.. *two actually.. thanks bro!

In Time. From the players – of course Justin Timberlake and Amanda Seyfried ring the bell. They can be categorized has big name. Ya..ya.. Even he is a solo singer/actor now, his background in NSYNC  is unforgotten, hehe.. Still one of my favorite singer *and actor. Seyfried – of course her Cloe always be my flava, and her Red Riding Hood was not that bad actually :). Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on October 25, 2012 in Flame of Movie