RSS

Speech Contest of ESC ESA 2012

01 Oct

Speech. Pidato. Simple-nya sih seperti itu. Cuap” depan orang, biasanya pake podium. In general mungkin seperti itu. Tapi memang ada makna yang jauh lebih penting dari sebuah cuap” depan orang – how to convince people about our ideas. Lagi”, use your voice every single time you open up your mind! Percuma kalo ngomong doank tanpa makna, ngabisin energi. So, it’s time guys!

17 September yang lalu saya dapet pesen dari Meydi, yang ngakunya sodaraan sama Chikita Meydi – kukukuku kukukukuku.. Jari tanganku.. kukunya 5.. lupa lagi kesananya :p wiw.. Beliau menawarkan kesempatan langka untuk menjadi juri Speech Contest di UPI. At first I thought it was a part of ESCW, tapi ternyata – ini acara insidental sendiri yang dibikin sama divisi ESC – WOW!!! Dulu memang ada sedikit kerancuan, English Students’ Creativity/Competition Week itu kn berarti khusus anak” Jurusan English, yang lain ga boleh ikut? Eh ternyata terjawab sama program kerja yang keren banget ini!

Dan ternyata ketika ke kampus – WOW, pesertanya memang beneran bukan Cuma anak” English, tapi banyak juga yang dari jurusan Tourism Management. Cool!!! Panitianya bener” gokil nih berhasil bikin acara beginian. 17 peserta – 3 orang yang masuk final, semuanya keren”!!! Ga nyangka mereka ternyata angkatan 2010-2012!

There were several topics which were used as the themes:
– Pros and Cons of using illegal software for educational purposes.
– Sex Education integrated in school’s curriculum system.
– Demonstration in conveying students’ aspiration.
– Local language to support regional tourism industry.

Lagi-lagi saya diberikan kesempatan untuk belajar banyak. Kembali mengasah informasi tentang speech yang baik itu seperti apa. Selama proses penjurian, beberapa notes yang sempet saya tulis:
– Don’t Use Wikipedia as the main source.
– Bring the culture – not only the language!
– Do not say your sorry!
– Do not say your not-ok condition.
– Don’t use too much Introduction!
– Be unique, shock us!
– Honest. It’s ok not know the everything.
– Play with the language!
– Your own statement, convince us!
– End it with possible suggestion – the original one from you.

Really love it. Sukka banget how the commitee arrange the event. Thank you so much for giving me such a big opportunity to learn more and more. And yes, you totally give me inspiration. Hmn.. Let see what we can do with it..😉

This slideshow requires JavaScript.

Oct, 1 2012, 10:30pm

 
Leave a comment

Posted by on October 1, 2012 in Flame of Campus, Flame of Thought

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: